Nyhedsbrev juni 2022

Kære medlemmer og andre interesserede

Endnu engang vil vi gerne sige stor tak til alle jer medlemmer, og byde velkommen til de nye medlemmer der er kommet til. Vi lægger et stort arbejde i Cepda, og det varmer vores hjerter at se, at der er mennesker, der har lyst til at støtte op om det. Vi har masser af spændende ting på programmet i løbet af sensommeren og efteråret. Bl.a. forskellige workshops, foredrag, filmvisning og det nye koncept ‘Psykedelisk Samtalesalon’. Du kan læse om et par af tingene i dette nyhedsbrev, men mere vil blive offentliggjort løbende over de næste måneder, så læs endelig med her 🙂

Spørgeskema om udvikling af det psykedeliske miljø i Danmark Vi er en del frivillige i Cepda som meget gerne vil lægge tid, energi og ressourcer i at bidrage til det psykedeliske fællesskab i Danmark. Vi har en del idéer, men vil gerne blive klogere på, hvad folk egentlig ønsker, og hvordan vi bedst omsætter vores energi til noget folk synes har værdi. Vi har derfor udarbejdet et kort spørgeskema, som vi meget håber, i har lyst til at udfylde. Det vil gøre os klogere på hvilken information der er efterspurgt i hvilket format og dermed hvordan vi bedst bidrager mest til det psykedelisk fællesskab i Danmark. I kan finde spørgeskemaet her. Spørgeskemaet er anonymt og du bliver ikke spurgt ind til brug af psykedelika eller lignende. 

Foredrag og samtale i Aarhus med antropolog Sidsel Marie Henriksen Sidsel har for nyligt færdiggjort sit kandidatspeciale som tog udgangspunkt i længere tid feltarbejde blandt psykedelika-brugere i Danmark. Formålet med specialet var at få indsigt i hvilke elementer der indgår i “integration” af psykedeliske oplevelser og ud fra dette materiale konceptualisere og forstå “integration” teoretisk. Aftenens oplæg og samtale vil handle om de sociokulturelle dimensioner af psykedelisk assisteret healing og integration blandt psykedelika-brugere i Danmark. Der vil på aftenen være rig mulighed for at stille spørgsmål og gå i dialog.

Det koster 100 kr. at deltage for ikke-medlemmer. 

Der er gratis adgang for medlemmer af Cepda, men man skal stadig have en billet – rabatkoden til denne er oplyst i Cepdas facebookgruppe. Du kan læse mere om begivenheden og anskaffe dig en billet her

 

Workshop: ‘At hjælpe en person i krise’ v/ Anežka Marie Sokol

D. 20. august vil Anežka Marie Sokol afholde en workshop i regi af Cepda. Anežka er certificeret Circling facilitatorer fra Circling Europe og har mere end fem års erfaring med psykologisk førstehjælp på festivaler og andetsteds.

Under påvirkning af psykedelika har en del brugere “kriseagtige” reaktioner – angst, forvirring, eksistentiel fortvivlelse og i sjældne tilfælde psykose. Ofte er disse oplevelser, dem som brugeren senere refererer til som udslagsgivende for at kunne træde ind i en ny, mere moden identitet. Ved at støtte personer i akut krise, giver vi dem muligheden for lettere at kunne integrere disse indsigter og oplevelser. 

I denne heldags-workshop introduceres teori om hvad der sker i vores sind, når vi er i akut krise, og hvordan man bedst hjælper folk igennem sådanne situationer. Der skiftes mellem teori og praktiske øvelser, og afsluttes med to timer med forumteater, hvor vi kan teste vores nyerhvervede færdigheder i en opstillet situation.

Du behøver ingen forhåndsviden for at deltage i denne workshop.

Du kan læse mere om workshoppen her.

Det koster 450 kr. at deltage for medlemmer af Cepda. For ikke-medlemmer koster det 750 kr. 

 

Konference-oplæg fra David Erritzøe på Psykedelisk Dannelse 2021 

Vi har fornøjelsen af at offentliggøre David Erritzøes oplæg fra sidste års konference; ‘Klinisk Psykedelisk Forskning – Effekt og Mekanismer’. 

David er uddannet læge ved Københavns Universitet, og senere uddannet psykiater i London. Han er Clinical Director ved Centre for Psychedelic Research på Imperial College London og ekspert i klinisk psykedelisk videnskab. I denne præsentation giver David en grundlæggende introduktion til de klassiske psykedeliske substanser, deres effekter, terapeutiske virkningsmekanismer og de diagnoser og symptomer som forskningen indikerer at psykedelika kan have en positiv effekt på.

 

 

Vind et eksemplar af bogen der gjorde psykedelika alment kendte i det 21. århundrede – Din foranderlige bevidsthed

Denne måned har forlaget KLIM, i anledning af at Cepda har rundet 50 medlemmer, været så flinke at sponsorere fire eksemplarer af Michael Pollan’s bestseller om psykedelika Din foranderlige bevidsthed. Vi tilføjer et eksemplar til Cepdas bibliotek og udlodder de tre andre i tre forskellige konkurrencer. Én vinder vil blive trukket blandt de som har meldt sig ind i Cepda i juni, én blandt nye abonnenter på youtube-kanalen, og én blandt de som har kommenteret deres favoritbog om psykedelika på opslaget på facebook og instagram.

Du kan stadig nå at være med inden vinderne trækkes d. 1. juli. 

Bestyrelsesmedlem i Cepda, Benjamin Christensen, har skrevet en anmeldelse af bogen

 

Lidt til skærmkiggeren – Psykedelika møder World Economic Forum I maj mødtes jordens mest magtfulde mennesker i Schweiz for at diskutere klodens og menneskehedens fremtid. Bogstaveligt talt lidt længere nede af gaden kunne de finde ‘Psychedelic House of Davos’, hvor forskere, forretningsfolk, shamaner og entusiaster mødtes og delte ud af deres viden. Dette træk har fået bred opmærksomhed i aviser og talkshows. Der var en lang række oplæg på konferencen, og de er nu gjort frit tilgængelige her. Fælles er at mange af oplæggene er forretningsorienterede og fokuserer på hvordan psykedelika vil blive rullet ud i samfundet over den næste årrække. Vi kan især anbefale sporet ‘Indigenous traditions’. 

 

Har du lyst til at støtte vores arbejde og blive en del af et visionært fællesskab? Og er du endnu ikke medlem af Cepda? Så kan du blive det her – du kan også melde dig som frivillig her.