Nyhedsbrev april 2022

Kære medlemmer og andre interesserede!

Velkommen til april måneds nyhedsbrev.

Foredrag ‘Psykedelika – rusmiddel eller medicin’ blev afholdt i april måned

D. 20. april afholdt læge og forsker Mathias Ebbesen Jensen foredrag i Cepda. 50 mennesker deltog enten fysisk i Unions lokaler på Nørrebro eller online. Mathias gav en introduktion til psykedelika, herunder bl.a. biologiske og terapeutiske virkningsmekanismer, risici og sikkerhed, og tog desuden udgangspunkt i sit forskningsområde; psilocybin til behandling af alkoholafhængighed. Efter foredraget blev der åbnet for at deltagerne kunne stille Mathias spørgsmål. Du kan læse mere om Mathias’ projekt: https://alkoholforskning.dk. Tak for en informativ og hyggelig aften!

Få overblik over og løbende opdatering på på den kliniske forskning i psykedelika – foredragsrække med Mathias Ebbesen Jensen

Vi er glade for at kunne informere om, at Cepda nu vil have et foredrag hvert kvartal hvor du kan få et overblik over og opdatering på den kliniske forskning i psykedelika. Foredraget afholdes første gang onsdag d. 22. juni og vi har endnu engang fornøjelsen af at kunne præsentere Mathias Ebbesen Jensen som oplægsholder. Når de sidste detaljer er på plads vil du kunne købe din billet på Cepdas hjemmeside. Billetten er gratis for medlemmer.

Cepda tager til konference i Oslo

I næste måned afholdes den første Nordic Psychedelic Science Conference hvor blandt andet Mathias Ebbesen Jensen er inviteret til at holde oplæg. Det psykedeliske felt rykker – også indenfor forskningsverdenen og i Norden. Derfor glæder det os meget at der tages initiativer til at samle erfaringer og vidensudveksle mellem forskerne i Norden inden for psykedelisk forskning. Kevin Mikkelsen, stifter af Cepda, tager med til konferencen – du kan læse mere om hans oplevelse i næste nyhedsbrev.

Lidt at lytte til i forårssolen

Nyd forårssolen til en samtale om psykedelisk integration, social integration og vigtigheden af fællesskaber. Alexander fra Den Forbudte Skole podcast har inviteret den nyudklækkede antropolog Sidsel Marie Henriksen studiet for at tale om psykedelisk integration – lyt til episoden her. Sidsel har netop forsvaret sit speciale ‘No Magic Pill’ der indeholder en undersøgelse af hvad psykedelisk integration er for de personer der befærder sig i det psykedeliske miljø og hvordan de integrerer deres psykedeliske oplevelser. Derudover er Sidsel medstifter af og podcaster på podcasten Regnfang – et kulturmedie dedikeret til at udforske menneskesindet i dets mange facetter. Sidsel afholder et oplæg i Cepda om sit speciale og vi er i gang med at fastsætte en dato. Hold øje med vores hjemmeside, nyhedsbrev og sociale medier så du ved hvilken dato du skal sætte kryds i kalenderen!

Har du lyst til at støtte vores arbejde og blive en del af et visionært fællesskab?  Du kan være med til at bidrage til en friere, mere forbundet og mere retfærdig verden. Er du endnu ikke medlem af Cepda? Så kan du blive det her – du kan også melde dig som frivillig her. Bliv aktiv i Cepda og få mere på dit CV Cepda ekspanderer og der er derfor flere muligheder for frivillige og lønnede opgaver. Eksempelvis kan du som frivillig blive projektkoordinator eller hjælpe med håndtering af vores SoMe-profiler. Har du gode engelskkundskaber, kan du blive en del af vores lønnede hold af oversættere. Kontakt os på kontakt@psykedeliskdannelse.dk. De bedste hilsner Bestyrelsen Center for Psykedelisk Dannelse