Nyhedsbrev marts 2022

Kære medlemmer og andre interesserede!

Velkommen til marts måneds nyhedsbrev.

Bloggen

Marts måned i Cepda har budt på oversættelsen af en artikel, som prøver at besvare et af de helt store psykedeliske spørgsmål: Kan psykedelika virkelig ændre verden? Socialantropolog David Dupuis ser nærmere på de videnskabelige resultater, som peger på at psykedelika kan ændre folks politiske holdninger i mere anti-autoritær retning og forbedre deres forhold til naturen. Han argumenterer overbevisende for, at det ikke forholder sig så simpelt, og for vigtigheden af at være opmærksom på de etiske aspekter i udviklingen af “psykedeliske teknologier”.

Nye videoer fra konferencen Psykedelisk Dannelse 2021

Anežka Sokol fortæller i sit oplæg om sit arbejde som koordinator for skadereducerende spaces på festivaler. Hun er en del af teamet hos Relational Spaces i København, hvor hun blandt andet leder Circling workshops og hun har flere års erfaring med projektkoordinering og efteruddannelse af folk med socialfaglig baggrund. Med sin videnskabelige baggrund, passion for mental sundhed og sin interesse for det relationelle og nysgerrige rum, har Anežka blandt andet afholdt workshops i, hvordan man kan være til stede med en person, der oplever at være i krise.

Endnu et spændende oplæg står Jonas Vennike Ditlevsen for. Han har i over 10 år været en ivrig og nysgerrig debattør indenfor sundhed, herunder med særligt fokus på psykiatrien og diskursen om psykisk sygdom. Han er kendt for sin kontroversielle holdning til sundhedssystemet og sine tanker om at skifte det psykiatriske system ud med et helt andet.

Foredrag med Mathias Ebbesen om behandling af alkoholafhængighed

20. april kl. 19:30 kan du høre Mathias Ebbesen Jensen holde oplæg om, hvordan man forsøger at behandle alkoholafhængighed med psilocybin. Mathias er læge og klinisk forsker ved Psykiatrisk Center København, Rigshospitalet og forsker i psykedelisk terapi til behandling af mennesker med alkoholafhængighed. Oplægget holdes i Unions lokale Dynamo på Nørre Allé 7, 2200 KBH N. Der vil være mulighed for at stille Mathias spørgsmål efter oplægget og efterfølgende inviterer vi til networking og hygge.

Som medlem af Cepda får du gratis adgang til aftenens oplæg – du skal blot booke din billet og anvende rabatkoden, som er delt i Cepdas medlemsgruppe på Facebook. Kan du ikke deltage fysisk, kan du som medlem af Cepda deltage virtuelt og stadig have mulighed for at stille spørgsmål til Mathias. Link til live streaming vil blive delt i Cepdas medlemsgruppe på Facebook. Som ikke-medlem kan du få en billet for kun 50 kr.

Cepda underviser ved DIS

Mie Lykke Jeppesen fra Cepda skal sammen med Martin Kufahl fra Psykedelisk Samfund undervise på den internationale “study abroad foundation” DIS. Mie skal fortælle om psykedelisk terapi ud fra et mentalt folkesundhedsperspektiv som en del af DIS’ kursus i Public Mental Health.

Vi anbefaler

I denne måned vil vi anbefale et vigtigt indlæg i debatten om mulige skadevirkninger ved psykedelika, nemlig Ed Pridaux’ blogindlæg “HPPD and Flashbacks: Everything You Need To Know – And What We Don’t Know, Too” hos Psychedelics Today om HPPD (Hallucinogen Persistent Perception Disorder.)

Kort og forenklet sagt er HPPD en samlebetegnelse for de perceptionsforstyrrelser, som nogle mennesker oplever i kortere eller længere tid efter at de har indtaget psykedelika. Det er stadig et ret uudforsket emne, så det er opløftende at følge Eds og andres grundige arbejde på området. I denne podcast uddyber han sine tanker og fortæller også om sine egne oplevelser med HPPD efter indtagelse af 1P-LSD.

Mere at lytte til

Psymposia har afsluttet deres nådesløst kritiske podcast-serie “Power Trip” om magtmisbrug, fortielser og brodne kar i det psykedeliske community i USA – både i undergrunden og i forskningssammenhæng. Selvom det kan være ubehageligt at forholde sig til, er vi i Cepda ikke i tvivl om, at der er hårdt brug for denne kritiske vinkel. It is not all love and light, som de får sagt nogle gange i løbet af serien.

Har du lyst til at støtte vores arbejde og blive en del af et visionært fællesskab?

Er du endnu ikke medlem af Cepda? Så kan du blive det her – du kan også melde dig som frivillig her. Har du gode engelskkundskaber, kan du blive en del af vores lønnede hold af oversættere. Vi leder derudover især efter personer som kunne have lyst til at hjælpe Cepda med håndtering af vores SoMe-profiler. Kontakt os på kontakt@psykedeliskdannelse.dk.

De bedste hilsner

Bestyrelsen Center for Psykedelisk Dannelse