Benjamin Christensen, MA

Benjamin Christensen

Projektstyring og webudvikling

ben@psykedeliskdannelse.dk
LinkedIn

Cand. mag. i Litteraturhistorie og Multimedier. Medstifter og bestyrelsesmedlem i Netværk for Psykedelisk Forskning.

Benjamin har en baggrund som it-projektleder i en socialøkonomisk virksomhed og har derefter arbejdet som selvstændig med forskellige projekter med bæredygtighed som omdrejningspunkt.

Hans interesse for det psykedeliske felt hænger i høj grad sammen med de lovende forskningsresultater for behandling af mentale lidelser som depression og afhængighed samt den øgede livskvalitet og følelse af forbundethed, som mange rapporterer, at den psykedeliske oplevelse kan give.

Med optimismen og begejstringen for det støt stigende antal forskningsartikler, følger dog også en god del skepsis. Dels i forhold til medicinalindustriens kommercialisering på området, men lige så meget fordi psykedelika i nogle kredse hyldes som et vidundermiddel, der uden forberedelse eller integration kan kurere både det ene og det andet og gøre dig mere kreativ og produktiv på samme tid.

Psykedelisk dannelse er for Benjamin på den ene side en proces, som den enkelte med interesse for psykedelika bør gå igennem for at øge chancerne for et positivt udbytte. På den anden side er det også en proces vi skal igennem på samfundsniveau, hvor alle som ligger inde med erfaring og viden på området og som ønsker en konstruktiv og rationel dialog, bør kunne deltage. At skabe en åben, evidensbaseret og tværfaglig debat og solide etiske rammer for psykedelisk forskning og praksis er den primære motivation for Benjamins arbejde i Center for Psykedelisk Dannelse.