Nyhedsbrev august 2021

Gode nyheder fra Center for Psykedelisk Dannelse!

Kære medlemmer og andre interesserede.

D. 27. maj 2021 blev fødselsdagen for Center for Psykedelisk Dannelse ApS (Cepda). Mange måneders intenst og inspirerende arbejde kulminerede i et CVR-nummer og en bankkonto som blev den endelige bekræftelse på vores formelle eksistens. En stor tak skal lyde til de mange der har været involveret som sparringspartnere, samarbejdspartnere og rådgivere. Det er et stort privilegium at arbejde i et felt med så mange inspirerende individer, som har hjertet med i det, de foretager sig. Siden vi i juli begyndte at tage medlemmer ind, har vi kunnet byde velkommen til mere end 25 nye kræfter i fællesskabet. Hvert et medlem stiller os stærkere i vores rejse mod en informeret og helhedsorienteret integration af psykedeliske substanser i det danske samfund, og vi ser meget frem til at mødes og udveksle idéer og erfaringer til vores kommende arrangementer.

Meget af den seneste tid er gået med at arbejde på hjemmesiden, konferencen ‘Psykedelisk Dannelse 2021’ samt at koordinere og etablere nationalt og internationalt samarbejde. Vi har netop sat billetter til salg til ‘Psykedelisk Dannelse 2021’. Du kan læse mere her og modtage en rabatkupon til værdi 200 kr. ved indmeldelse i Cepda. Der er desuden halv pris på medlemskab for resten af 2021. Vi bruger derudover meget tid på at udvikle vores organisation som et socialøkonomisk kooperativ. Det kræver mange overvejelser, for hvordan skaber man bedst en åben, egalitær organisation med gensidig respekt, forpligtelse og ansvar? Hvordan inkluderer man flest muligt samtidig med at man sørger for fremdrift og en effektiv proces? For os er processen og dialogen det allervigtigste og vi ønsker at dette skal afspejles i alle vores handlinger og beslutninger.

Vi har netop offentliggjort vores oversættelse af Chacruna Instituttets ‘Guide om opmærksomhed på seksuelle krænkelser til ayahuasca-miljøet’. Guiden er ikke kun relevant for  ayahuasca-miljøet, men for alle der overvejer at begive sig ud på en psykedelisk rejse – i Danmark såvel som i et andet land. Guiden runder mange af de kritiske dynamikker der kan opstå i et behandler-klient forhold og som bliver forstærket ved brugen af psykedeliske substanser. En kraftig anbefaling herfra. Vi er yderligere glæde for at kunne annoncere at vi har indgået et samarbejde med den ikke-kommercielle europæiske organisation MIND Foundation, hvilket betyder at vi kan tilbyde vores medlemmer endnu flere fordele. Med et medlemskab i Cepda kan du bl.a. blive en del af MINDs online-platform hvor det er muligt netværke og gå i dialog med psykonauter, forskere og terapeuter fra hele verden. Bestyrelsen i Cepda afholdte i midten af august arbejdsweekend for bl.a. at gå i dialog om organisationens visuelle udtryk, organisationsstrukturen, etiske retningslinjer samt hvordan vi skaber mest mulig værdi for medlemmerne af organisationen. Har du forslag eller inputs til nogle af disse aspekter af organisationen, hører vi meget gerne fra dig på kontakt@psykedeliskdannelse.dk.

Den næste tid

Insight konferencen i Berlin live-streamer vi i Aarhus d. 11. september. Op til arrangementet vil det være muligt for de deltagende at stemme på hvilke præsentationer de helst vil høre, og til selve arrangementet vil det bl.a. være muligt at vinde billetter til ‘Psykedelisk Dannelse 2021’. Deltagelse er gratis for medlemmer af Cepda og koster 150 kr. for andre. Medlemmer kan bruge rabatkoden ‘Insight2021’ og få fuld rabat på deres billet. Lær mere her.

Vi arbejder og ser fortsat frem mod oktobers konference ‘Psykedelisk Dannelse 2021’. Vi håber vi med konferencen vil bidrage til at bringe den psykedeliske kultur i Danmark op på et nyt udviklingstrin, når vi samler mange af de mest vidende personer på området i Danmark. Over de næste par måneder vil vi præsentere de mange oplægsholdere og paneldeltagere som vil deltage på konferencen. Vi glæder os meget til at løfte sløret for alle de spændenden individer der har meldt deres ankomst. Følg med på Facebook eller Instagram.

Vi er pt. i gang med at etablere samarbejdsaftaler med flere internationale organisationer for at styrke adgang til netværk og faglig udvikling for vores medlemmer. Vi ser frem til at skaffe endnu flere fordele for vores medlemmer og frivillige og til at kunne offentliggøre vores næste samarbejdspartnere. Derudover arbejder vi hårdt på at gøre hjemmesiden mere visuelt tilfredsstillende samt at forbedre brugeroplevelsen. Har du inputs, hører vi meget gerne fra dig. Er du endnu ikke medlem af Cepda? Så kan du blive det her – du kan også melde dig som frivillig her. Vi leder efter individer med gode engelskkundskaber som vi kan tilknytte vores lønnede hold af oversættere. Vi leder derudover især efter personer som kunne have lyst til at hjælpe Cepda med håndtering af vores SoMe-profiler. Kontakt os gerne herom på kontakt@psykedeliskdannelse.dk. De bedste hilsner Bestyrelsen Center for Psykedelisk Dannelse