Nyhedsbrev august 2022

Vi er nu helt tilbage fra sommerferie og det tænker vi også så småt i er 😀

Vi håber den har været kærlig og nærende for jer, og ser meget frem til at komme i gang igen og mødes med jer derude til nogen af vores – mange – kommende arrangementer! Velkommen til de mange nye medlemmer der er kommet til over sommeren. Vi håber i vil få glæde af jeres medlemskab. Hvis i har ønsker eller forslag til arrangementer, er i altid velkomne til at række ud.

 

Halv pris på medlemskab

Til de der har lurepasset på et medlemskab, vil vi lige gøre opmærksom på at der er halv pris på medlemskab i Cepda for resten af året. Det giver adgang til eller en markant rabat på vores arrangementer og muliggør vores videre arbejde på området. Find det medlemskab der passer dig her og brug rabatkoden ‘Cepda2022’ ved kassen. 

 

Et psykedelisk Jylland

I Cepda vil vi gerne bidrage til at sprede viden og fællesskab omkring psykedelika i hele landet. Vi har derfor i løbet af 2022 haft fokus på at afholde arrangementer i Jylland, og i løbet af august mødtes vi både til gåtur og foredrag som begge var velbesøgt. Tak til alle jer der bidrog til den gode stemning.  

Omkring 30 mennesker mødte op til en hyggelig og inspirerende aften da Sidsel Marie Henriksen kom til Aarhus for at tale om sit kandidatspeciale om psykedeliske integration. Du kan finde hendes speciale her og se mere om hendes arbejde med podcastet Regnfang her.

I løbet af september og oktober er der fem Cepda-arrangementer hvoraf tre er i jylland og to er online.

Psykedelisk samtalesalon De to online-arrangementer er de første to udgaver af Psykedelisk Samtalesalon, hvor vi inviterer nogle af de mest vidende personer på det psykedeliske område i Danmark til en uformel samtale. Arrangementerne er kun for medlemmer af Cepda, de bliver ikke optaget, og der vil være rig mulighed for at stille spørgsmål og gå i dialog. Link vil blive delt i Cepdas facebookgruppe

 

Den første udgave af Psykedelisk Samtalesalon finder sted d. 13. september hvor vi får besøg af antropolog og forsker ved Center for Rusmiddelforskning, Margit Anne Petersen. 

Margit forsker bl.a. i forskellige former for psykedelisk stofbrug samt hvordan internettet bidrager til udviklingen af forskellige praksisser med og forståelser af psykedeliske – og andre – stoffer. 

D. 6. oktober får vi så besøg af kemiker og forsker ved Københavns Universitet og biotech virksomheden Lophora, Emil Märcher-Rørsted

 

Emil er medstifter af den danske biotech virksomhed Lophora hvor han som kemiker arbejder på at udvikle 2. generation af psykedelisk medicin. Lophora forventer at begynde at teste nogle af Emils fund på mennesker i 2023, og er altså godt positioneret til at blive en af de definerende virksomheder på det psykedeliske marked i Danmark.

 

Svampesamletur i Haderslev d. 1. oktober

Sønderjylland skal ikke snydes for lidt psykedelisk samling, og hvilken bedre lejlighed end Haderslevs smukke dyrehave i skinnet af efterårets genkomst! Vi har allieret os med et par svampekyndige som på gåturen vil hjælpe med at identificere forskellige svampe. Vi afrunder med sammen at nyde aftensmad over bål. Arrangementet er gratis for medlemmer og koster 150 kr. for andre at deltage i. Alle skal dog have en billet, hvilken kan anskaffes her

 

 

Heldagsworkshops: ‘At hjælpe en person i krise’ i Aarhus og Kolding henholdsvis d. 15. og 16. oktober Vil du blive klogere på, hvordan du bedst støtter folk i akut psykologisk krise, som man bl.a. kan finde sig i under en psykedelisk oplevelse? Så kom til heldags-workshop, når Anežka Marie Sokol vil videregive hendes erfaringer og viden i et interaktivt format. Anežka har mange års erfaringer med at facilitere workshops og arbejde med og koordinere skadesreduktions-initiativer på festivaler. Du kan høre hende fortælle om hendes arbejde i denne præsentation. Billetter koster 300 kr. for medlemmer af Cepda og 600 for andre. Du kan læse mere og anskaffe dig din billet her

 

Nye videoer fra Psykedelisk Dannelse 2021

August har set offentliggørelsen af et par nye videoer fra sidste års konference. Denne gang er det med de to prominente danske forskere David Erritzøe og Margit Anne Petersen. De kan findes på Cepdas youtube-kanal. 

Du kan møde begge forskere til Psykedelisk Samtalesalon i løbet af 2022. 

Til de læselystne…

Kan vi glæde med at vi har indgået en aftale med Forlaget Klim om at sælge Michael Pollans bog ‘Din foranderlige bevidsthed’ til halv pris indtil d. 11. september i anledning af udgivelsen af netflix-serien af samme navn. Du kan her læse en anmeldelse af bogen af Cepda-bestyrelsesmedlem, Benjamin Christensen. 

 

Lyst til at bidrage dine evner til Cepda?

Vi søger igen individer der har lyst til at blive en del af vores lønnede oversætter-hold og hjælpe med at udbrede information om psykedelika på dansk. 

Derudover søger vi individer med evner inden for grafisk design til lønnede opgaver. Kontakt os gerne på kontakt@psykedeliskdannelse.dk.