Nyhedsbrev juli 2022

Kære medlemmer og andre interesserede

Selvom et par dage med 35 grader og en masse is næsten fik overbevist os om, at vi nu skulle holde forlænget weekend i to måneder, står hverken Cepda eller den psykedelisk genopblomstring stille – og vi er stadig meget taknemmelig for alle jer (nye) medlemmer, der har lyst til at være en del af Cepda.

Så her følger igen “lidt” information, både om vores egne aktiviteter, samt lidt om hvad der foregår ude i den store vide verden.

Noget for enhver – Gåtur, foredrag eller workshop?

Du kan læse om og skaffe dig adgang til alle vores arrangementer her. Tilmelding er påkrævet. Rabatkoder til medlemmer er angivet i facebookgruppen.

Gåtur, Aarhus, 30. juli (gratis for medlemmer af Cepda)

Kunne du tænke dig at møde andre med interesse i psykedelika i uformelle omgivelser? Så tag med os ud og gå i Aarhus lørdag d. 30. juli.

Foredrag og samtale, Aarhus, 8. august (gratis for medlemmer af Cepda)

Vil du med til en inspirerende aften hvor du kan blive klogere på psykedelisk integration i et antropologisk perspektiv? Så kom med, når antropolog Sidsel Marie Henriksen beriger os med foredrag og samtale i Aarhus d. 8. august. 

Workshop: ‘At hjælpe en person i krise¨, København, 20. august (klækkelig rabat til Cepda-medlemmer)

Vil du blive klogere på, hvordan du bedst støtter folk i akut psykologisk krise, som man bl.a. kan finde sig i under en psykedelisk oplevelse? Så kom til heldags-workshop, når Anežka Marie Sokol vil videregive hendes erfaringer og viden i et interaktivt format. Anežka har mange års erfaringer med at facilitere workshops og arbejde med og koordinere skadesreduktions-initiativer på festivaler. Du kan høre hende fortælle om hendes arbejde i denne præsentation.

En dansk psykedelisk encyklopædi 

Vi har netop udgivet et opslagsværk, som stadig er i dets spæde stadie. Forhåbningen er at vi med tiden kan stille med et helt værk som indeholder definitioner, diskussioner og inspiration i forhold til alle de koncepter der er relevante på det psykedeliske område. Indtil videre er der allerede tekst om for eksempel; shamanisme, integrationsterapi, psykedelisk terapi, spirituelle kriser o.a..

Opslagsværket er et samskabt projekt, som vi håber flere har lyst til at bidrage til. Skulle du havde lyst til at skrive om specifikke koncepter eller komme med tilføjelser eller rettelser til dem der allerede er skrevet om, er du meget velkommen til at række ud!

Stor tak til alle dem som allerede har bidraget! 

Spørgeskema om Cepdas fremtid

Vi kunne stadig godt brug et vink med en vognstang, eller bare et nøk i den rigtige retning, i forhold til hvilket format i helst ser vi formidler vores viden i. Kunne du tænke dig at bidrage til at udforme Cepdas fremtid? Så må du meget gerne hjælpe os ved at svare på dette spørgeskema.

International Conference on Psychedelic Research

D. 22-24. september er der psykedelisk konference i Amsterdam. Alle de internationale hotshots vil være der, så det vil Cepda selvfølgelig også. ICPR er uden tvivl det største, når det kommer til psykedeliske konferencer i Europa. Den finder sted hvert 2. år og dette er den 5. udgave. Vi har indgået et samarbejde med ICPR, som har givet os en rabatkode på 100 euro, som i kan bruge på jeres billet. Brug rabatkoden ‘CEPDA100’ for at få rabatten. Hvis økonomien ikke er til det, er der gode muligheder for at komme med som frivillig eller søge en stipendiat-billet.

Ræk gerne ud, hvis du tager afsted! Det er altid hyggeligt at følges ad.  

Til de som godt kan lide at få smurt deres øregang med ny viden…

Kan vi anbefale de seneste afsnit af podcastet Plus Three, som bliver udgivet af det kritiske psykedeliske netmedie Psymposia. I de seneste afsnit dekonstruerer de bl.a. Jordan Petersons aktivitet og væren i den psykedeliske sfære, og senest tager de fat på det konservative højres stigende tilstedeværelse og interesse i det psykedeliske felt.

Og lidt til læsehesten..

På bloggen har vi bragt et interview med forsker David Yaden fra Johns Hopkins, hvor han diskuterer og reflekterer over synergierne mellem psykedelisk-assisteret terapi og 12-trins-programmer. Det kan læses her.

Pollan-effekten indtager masseunderholdningens højborg – og spreder psykedelika til folket

Tidligere på måneden udkom der en ny netflix-dokumentar bestående af 4 afsnit om psykedeliske stoffer. Serien er baseret på Michael Pollans bestseller ‘Din foranderlige bevidsthed’, og han gør den da også selv som vores vært igennem dokumentaren. Med en blanding af humoristiske anekdoter, imponerende forskningsresultater og bevægende historier har Pollan, Netflix og teamet bag serien nok lige givet den psykedeliske genopblomstring endnu et skub i populærkulturen. Vi kunne i hvert fald observere en stigning i trafikken på hjemmesiden på 300% i forhold til normalt.

Har du lyst til at støtte vores arbejde og blive en del af et visionært fællesskab?

Og er du endnu ikke medlem af Cepda? Så kan du blive det her – du kan også melde dig som frivillig her.