Nyhedsbrev oktober 2022

Kære jer.

Her følger endnu et nyhedsbrev.

Denne gang er det blot en kort opdatering, som må tages som udtryk for vores travlhed på mange andre spændende psykedeliske fronter. Mere om det snart. Stort velkommen til alle de nye medlemmer! Og til alle andre her en opfordring til at gribe chancen og få et medlemskab for resten af året til halv pris, og dermed også adgang til november og decembers efterspurgte Psykedeliske Samtalesaloner.

Gåtur i Haderslev Dyrehave

Oktober var en måde med en masse aktivitet i Cepda. Og den startede da også aktivt, da vi indbød til gåtur og bålmad i Haderslev Dyrehave. Selvom vejrudsigten så lidt skræmmende ud, fik vi en dag med høj sol, betagende udsigter, en livlig hjortebestand, dybe menneskemøder og god mad over bålet. Gåture er uden tvivl kommet for at blive som en del af Cepdas aktiviteter! Vi glæder os til at møde endnu flere søde mennesker til fremtidige. Skulle du have lyst til at arrangere en gåtur i Cepda-regi, står vi gerne til rådighed med assistance og ressourcer, så kontakt os endelig.

Psykedelisk Samtalesalon #2

Til 2. udgave af Psykedelisk Samtalesalon havde vi fornøjelsen af en spændende samtale med kemiker og forsker Emil Märcher-Rørsted. Samtalen udfoldede sig omkring Emils arbejde og udviklingen af 2. generation af psykedeliske stoffer mere generelt. Tak til Emil for at give os et nuanceret og indsigtsfuldt indblik i den fagre nye verden der venter os.

Slide fra Emils præsentation

Workshops i akut psykologisk krisehjælp i Kolding

I oktober havde vi i Kolding fornøjelsen af en lærerig workshop i akut psykologisk krisehjælp, da Anežka Marie Sokol formidlede hendes erfaringer og viden i et levende og interaktivt format. Tusind tak til alle som var med til at bidrage til en varm og engageret dag. Vi glæder os til mange flere af sådanne arrangementer i fremtiden!

Journal Club om dyreadfærd i psykedelisk forskning

Oktober blev også måneden hvor vi afholdte vores første Journal Club i Cepda-regi. Samtalen var både åben, velbesøgt og animeret, da farmaceut og forsker Anna Ulstein Odland præsenterede hendes nyligt udgivne review-artikel Animal Behavior in Psychedelic Research. Der var glæde og bred enighed omkring bordet, at Annas artikel havde været længe ventet og bibragte en masse vigtig information til udviklingen af psykedeliske lægemidler. Stor anbefaling herfra.

Psykedelisk Samtalesalon #3 – med psykologer Rebecca Russell og Anders Thingmand

D. 15. november klokken 20:30-22:00 afholder vi 3. udgave af Psykedelisk Samtalesalon. Her får vi besøg af psykologer og integrationsterapeuter Rebecca Russell og Anders Thingmand som begge har været initiativtagere til Netværk for Psykedelisk Terapi og Medicin. Vi glæder os meget til en aften i psykologien og terapiens navn med disse to kyndige fagfolk. Du kan læse mere om arrangementet her. Som sædvanlig er Psykedelisk Samtalesalon kun åbent for medlemmer af Cepda, da vi ønsker at skabe et intimt samtalerum for det dybe menneskemøde.