Nyhedsbrev september 2022

Så blev det den tid på måneden igen! Tid til endnu et nyhedsbrev. Denne gang en lidt kortere udgave – på trods af at Cepda er blevet noget større siden sidst. Velkommen til alle jer nye medlemmer. Vi glæder os til se jer til nogle af vores kommende arrangementer! 

Og så er der jo stadig halv pris på medlemskab, til jer der endnu ikke er – medlemskab giver for eksempel rabat til vores kommende workshops samt adgang til Psykedelisk Samtalesalon, og så muliggør det selvfølgelig vores videre arbejde i Cepda. 

Workshops i akut psykologisk krisehjælp – Aarhus og Kolding Vil du blive klogere på, hvordan du bedst støtter folk i akut psykologisk krise, som man bl.a. kan finde sig i under en psykedelisk oplevelse? Så kom til heldags-workshop, når Anežka Marie Sokol vil videregive hendes erfaringer og viden i et interaktivt format. Anežka har mange års erfaringer med at facilitere workshops og arbejde med og koordinere skadesreduktions-initiativer på festivaler. Du kan høre hende fortælle om hendes arbejde i denne præsentation. Billetter koster 300 kr. for medlemmer af Cepda og 600 for andre. Du kan læse mere og anskaffe dig din billet her

 

 Psykedelisk Samtalesalon #1

Tidligere på måneden havde vi besøg af antropolog og forsker Margit Anne Petersen til vores første udgave af Psykedelisk Samtalesalon. Det var en inspirerende samtale, med en masse spørgsmål og input, samt en Margit som delte indsigtsfuldt ud af sin viden – vi glæder os til næste gang vi får lov at høre om alle de spændende projekter hun har gang i! Et af de projekter indebærer en spørgeundersøgelse. Spørgeundersøgelsen er anonym og handler primært om hvordan folk får viden om psykedeliske stoffer. Målgruppen er unge op til 35 (cirka), og folk der ikke har erfaring med psykedelika må også gerne besvare den. Formålet med undersøgen er at undersøge danskeres forhold til psykedeliske stoffer og bidrage til en bedre forståelse af disse stoffer i de kommunale indsatser. 

Psykedelisk Samtalesalon #2

Alle deltagere meldte meget positivt tilbage på første udgave, så vi er selvfølgelig allerede klar med en anden udgave d. 6. oktober! Denne gang er vi så heldige at få besøg af kemiker og forsker Emil Märcher-Rörsted. Emil er medstifter af den danske biotech virksomhed Lophora hvor han som kemiker arbejder på at udvikle 2. generation af psykedelisk medicin. Lophora forventer at begynde at teste nogle af Emils fund på mennesker i 2023, og er altså godt positioneret til at blive en af de definerende virksomheder på det psykedeliske marked i Danmark.

Ali Ayoub tilknyttes som rådgiver

Vi er stolte af at kunne annoncere at vi har tilknyttet kemiker Ali Ayoub som rådgiver i Cepda. Nogle har måske stiftet bekendtskab med Ali på facebook, hvor han tit står til rådighed med saglig og fyldestgørende stofrådgivning. Ali har i mange år været aktiv i det psykedeliske rum og er uden tvivl en af de mest kyndige kemikere på området i Danmark. Du kan lære Ali lidt bedre at kende her 

Cepda til Interdisciplinary Conference on Psychedelic Research (ICPR)

Sidsel Marie Henriksen og Kevin Mikkelsen fra Cepda, deltog tidligere på måneden i Europas største konference om psykedeliske substanser, som fandt sted i Amsterdam. Hvad vi har kendskab til var der 20-25 danskere til stede på konferencen, deriblant Gitte Moos Knudsen og David Erritzøe, som begge bidrog med præsentationer, samt Mikael Palner som var tilstede med en poster. Derudover havde Lundbeck også sendt to repræsentanter som efter sigende var der for at finde ud af, hvad Lundbecks fremtidige rolle skal være i det psykedeliske rum. Sidsel og Kevin gennemførte 10 interviews med talere på konferencen, hvilke vil blive offentliggjort senere på podcastet Psykedelisk Stemmer og Regnfang. Stay tuned! 

 

Lidt store psykedeliske nyheder til den læselystne! Tidsskriftet Nature har netop udgivet en dybdegående artikelserie om psykedeliske stoffer (eller som de benævner det: “psykedelisk medicin”).

Det er vist et udmærket sted at bruge sin tid, hvis man har lyst til en opdatering på “the current state of affairs” omkring psykedelika.

En sådan artikelserie i et så anerkendt tidsskrift som Nature er blot endnu et tegn på hvor hastige skridt den psykedeliske verden bevæger sig med for tiden. 

Artikler inkluderer bl.a.:

“The psychedelic escape from depression”

“Your brain on psychedelics”

“Psychedelic research and the real world”

“Can psychedelic drugs uncover the secrets of consciousness?”

“Why federal agencies say now is the time to explore psychedelics”

God fornøjelse!

Er du endnu ikke medlem af Cepda? Så kan du blive det her – du kan også melde dig som frivillig her. Som frivillig får du adgang til en lang række fordele i Cepda.

Vi leder efter individer med gode engelskkundskaber som vi kan tilknytte vores lønnede hold af oversættere.

Vi leder derudover især efter personer som kunne have lyst til at hjælpe til med grafisk design og håndtering af vores SoMe-profiler.

Kontakt os gerne herom.