Marcus Kinch Riis-Vestergaard, Cand. psych

Marcus

Psykolog

Marcus Kinch har en kandidatgrad i psykologi fra Københavns Universitet

Jeg  har været en del af det danske psykedeliske miljø siden 2017. Jeg var i praktik på Rigshospitalets psilocybinstudier, hvor jeg skrev et kvalitativt speciale om deltagernes liv siden oplevelsen, og min drøm er at arbejde med, og forske i psykedelisk terapi. Derudover er jeg klatreinstruktør og fjeldentusiast bosat i Oslo.

I CEPDA er min rolle at følge med i den nyeste forskning indenfor det psykedeliske felt, og formidle dette på sociale medier i et sprog, så alle kan følge med. Her betragter jeg både de største, mest indflydelsesrige studier, såvel som kritiske nicheartikler, som afgørende for forståelse. Nuance er nøgleordet.

Indenfor psykologien er jeg særligt optaget af kritisk psykologi og økopsykologi, som begge i grunden handler om hvordan mennesket er en del af et større hele. Vi skal forstås, og vores problemer løses, med et blik på hele konteksten – hvordan samfundsstrukturer virker ind på vores psyke og helbred, og hvordan vores fremmedgjorte forhold til naturen er med til at definere klimakrisen. Vi skal ikke bare “fikses” i det enkelte terapirum – vi skal gro i fællesskaber.

Jeg har baggrund i miljø- og dyrerettighedsaktivisme, og tror på, at en etik, hvor vi ikke placerer os selv over hverken hinanden eller andre levende væsener, er afgørende for at alle kan trives. Og første led i dette er at blive opmærksom på vores egen og andres placering i verden – i klasse-, race-, arts-, køns- og klimakampen – og udvikle empati. Psyken skal opdages i politiken, og politiken i psyken. Her tror jeg (ud)dannelse, og ikke mindst psykedelisk dannelse, kan spille en afgørende rolle