Integrationsterapi

Integrationsterapi er det terapeutiske arbejde med følelser, stemninger, tanker og sansninger efter en oplevelse i ændret bevidsthedstilstand ved indtag af psykedelika. Det er processen hvor man udforsker og er nysgerrig på de indsigter der kommer under en psykedelisk oplevelse.

Alle fornemmelser, følelser og tanker der kommer via en psykedelisk oplevelse kan være meningsfuld for ens personlige rejse, og ”integration” handler om at etablere et rum, hvor man kan skabe mening af alt det man har oplevet, og herigennem øge potentialet for den personlige transformation som psykedelika tilbyder.

Ved integrationsterapi starter man ofte med at dvæle ved oplevelsen, komme i dybden med de forskellige stemninger, åbenbaringer, billeder, personer eller andet der kom op under den psykedeliske oplevelse, så man får grebet fat i det meningsfulde og holder det levende så længe som muligt.

Her er det også vigtigt at forstå, at psykedeliske oplevelser udfolder sig over tid. Det er ikke kun mens man er under indflydelse af det aktive stof, at man lærer nyt om sig selv. Det er dybe lag i ens selv man kommer i kontakt med under en ændret bevidsthedstilstand, og det kan tage tid at komme igennem lagene og forstå budskabet der bliver givet.

Nogle gange kan det være fristende at ignorere det materiale der kommer op under en psykedelisk oplevelse eller skubbe det væk. Andre gange kan vi opdage at glemme oplevelsen efter lidt tid, ligesom at glemme en drøm hvis vi ikke skriver den ned når vi vågner. Men øget selvforståelse, heling og ægte, vedvarende transformation i vores levede liv kræver at vi engagerer os i det psykedeliske materiale og arbejder hårdt med det. Forandring sker ikke af sig selv.