Ann Shulgin
https://psychedelicreview.com/person/ann-shulgin/

22. marts 1931 – 9. juli 2022.

Kunstner og forfatter

Ann Shulgin er en prominent forfatter, forsker, kunstner og oplægsholder, der sammen med sin mand, den afdøde Alexander “Sasha” Shulgin, udgjorde et psykedelisk power-couple, som forskede i, udbredte viden om, og lavede samfundskommentar på psykoaktive stoffer og psykedelisk terapi.

Fra de mødte hinanden i 1978 udviklede og eksperimenterede de med utallige substanser, og udviklede herigennem deres kendte system til rangering af intensiteten af oplevelser på psykoaktive stoffer: Shulgin-skalaen. Sammen skrev de bl.a. kult-klassikerne PIHKAL (Phenethylamines I Have Known And Loved) og TIHKAL (Tryptamines I Have Known And Loved), som rummer en samling af essays om alt fra psykoterapi til the War on Drugs. 

Særligt TIHKAL blev notorisk for at indeholde en manual til syntetiseringen og brugen af 55 psykedeliske stoffer. De grundlagde også Transform Press – en platform der fortsat stræber efter at give indflydelse til forfattere i det psykedeliske felt. På trods af at hun ikke var uddannet terapeut, arbejdede Ann Shulgin på at udvikle brugen af bl.a. MDMA og 2C-B i terapeutisk sammenhæng, mens det stadig var lovligt.

Hun havde et overordnet spirituelt perspektiv, og brugte en Jungiansk tilgang, som hun stadig i nyere tid har holdt oplæg om (flere af hvilke kan findes på YouTube). Her taler hun for, at integrationen af ens skygge er en afgørende del af enhvers arbejde med sig selv. 

“The rule, love yourself, means love, acknowledge, and say “yes, you are what you are, and I don’t deny you”, to all the occupants of all the rooms in the house of yourself.”